top of page

Voor gezonde dieren

Tegenwoordig zijn er zo veel voedingen op de markt, ik kan me voorstellen dat het best lastig is om uit al die merken een goede voeding voor je dier uit te zoeken. Gelukkig kan ik je daar goed bij helpen! Samen gaan we op een zoektocht wat een goede voeding voor je dier kan zijn. 

''De beste voeding voor je dier, is waar hij/zij het goed op doet.''

Een goede voeding die bij het dier past ligt aan de basis van een goede gezondheid. Door het darmmicrobioom te optimaliseren geef je pathogenen aanzienlijk minder kans, waardoor het dier een stuk vitaler is en blijft. Daarnaast functioneren de darmen als tweede brein, als de boel daar gezond is, is het koppie ook een stuk gezonder. Kortom, preventief werken op de voeding heeft nut en is onmisbaar!

image00004.jpeg

Zeker weten dat je dier de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en geen tekorten oploopt.

Goede voeding ligt aan de basis van een goede gezondheid. Hiermee kun je preventief op de gezondheid werken van je dier. Voorkomen is écht beter dan genezen!

Hulp bij het kiezen of zelf samenstellen van voeding. Via internet is veel informatie te vinden en dit maakt de keuzes niet bepaald makkelijker voor jou als baasje!

Weten wat je voert aan je dier. Ieder dier is een individu en verdient een dieet wat naadloos aansluit op de behoeftes van dit individu!

Waarom een voedingsadvies?

Wat kan ik verwachten?

Via de e-mail ontvang je van mij enkele vragen via een intakeformulier en kunnen we eventueel nog telefonisch het een en ander bespreken. We doorlopen hierbij jouw wensen wat betreft type voeding: kookvoeding kant en klaar, kookvoeding zelf samengesteld, kvv, barf, brokjes, natvoer of een combi van bovenstaande. Daarnaast bespreken we ook kort hoe het dier in elkaar zit, wat het activiteitenniveau is van het dier en wat hij/zij erg lekker vindt bijvoorbeeld. Vervolgens krijg je van mij een mail terug met daarin een kort advies en enkele voedingen afhankelijk van wat het beste bij jullie past. 

Maar het is ook mogelijk om de huidige voeding onder de loep te nemen, is deze wel gebalanceerd? Of zou je juist willen overschakelen naar een andere voeding en weet je niet precies hoe dit moet? Daarnaast kunnen we ook juist een preventief advies opstellen om het dier zo lang mogelijk gezond proberen te houden. Wellicht twijfel je wel of je het momenteel wel goed doet, ik kijk graag met je mee! Of wil je juist het voer aanvullen met gezonde toppers?! De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zodra het advies binnen is, geef ik geen verdere begeleiding meer. Uiteraard mag je altijd via de e-mail of WhatsApp een berichtje sturen met updates. Mocht je toch graag tijdens deze adviezen onder begeleiding willen staan, dan is dit mogelijk. Kies dan voor extra begeleiding, deze geldt een maand lang. Je ontvangt hierbij een wekelijks contactmoment per e-mail of WhatsApp, één telefonische opvolging, tips&tricks bij bijvoorbeeld diarree en nog andere aanvullende adviezen.

1

Hulp bij het kiezen van voer

INTAKE

Via de e-mail ontvang je een link met het intakeformulier. Zodra deze ingevuld is ga ik aan de slag met het advies op maat. 

ADVIES OP MAAT

Je krijgt een advies op maat met uitgewerkt voedingsplan. 

Ik help je bij het maken van een keuze voor de voeding van je dier/check of de huidige voeding past bij je dier.

Tijdens dit advies stopt de begeleiding zodra het advies binnen en besproken is. Mocht je toch baat hebben bij begeleiding dan is het mogelijk om deze los af te nemen. Zie 'Extra begeleiding'.

2

Preventief voedingsadvies

INTAKE

Via de e-mail ontvang je een link met het intakeformulier. Zodra deze ingevuld is ga ik aan de slag met het advies op maat. 

ADVIES OP MAAT

Je krijgt een advies op maat met uitgewerkt voedingsplan. Mogelijk met supplementen, maar voornamelijk wordt er gewerkt met functionele toppers.

Ik help je bij het maken van een keuze voor de voeding van je dier/check of de huidige voeding past bij je dier en daarnaast werken we aan het optimaliseren van de gezondheid van je dier.

Tijdens dit advies stopt de begeleiding zodra het advies binnen en besproken is. Mocht je toch baat hebben bij begeleiding dan is het mogelijk om deze los af te nemen. Zie 'Extra begeleiding'.

3

Extra begeleiding

TELEFONISCHE OPVOLGING

We plannen samen nog één telefonische opvolging in, twee weken na ontvangst van advies. We bespreken de voortgang en waar nodig beantwoord ik je vragen. 

EXTRA BEGELEIDING

Heb je behoefte aan extra begeleiding? Dan bied ik per week één contactmoment via de mail of via WhatsApp. 

AANVULLENDE ADVIEZEN

Je advies wordt ook iets uitgebreider, je ontvangt hierbij ook nog aanvullende adviezen over wat je moet doen als je dier plots diarree heeft, informatie over antiparasitica en informatie over titeren.

DISCLAIMER: dit advies is niet geschikt voor dieren met medische problematieken. Ik verwijs je hiervoor door naar het orthomoleculaire traject.

bottom of page