top of page

Over Canis Vitalis

Canis Vitalis richt zich op het algehele welzijn van de hond, zowel fysiek als mentaal. Het is voortgekomen uit het traject wat ik heb moeten doorstaan met mijn eigen hond, Nori, je ziet hem ook terug in het logo! 

Naast voeding is verrijking een enorm belangrijk onderdeel van het leven van je hond. Daarom heb ik de term 'Nutrichment' bedacht, dit is een samenvoegsel van nutrition en enrichment. Onder het kopje Nutrichment schrijf ik ook mijn blogartikelen.

image00012.jpeg

Over Ylvie

Met al een heleboel opleidingen op zak, ben ik recent afgestudeerd als orthomoleculair voedingstherapeut en als paraveterinair dierenartsassistente. Verder volg ik momenteel de opleiding tot integraal voedingstherapeut. Echter is het hiermee nog niet klaar voor mij, ik heb nog een hele hoop opleidingen die ik nog wil volgen. 

 

De interesse voor beide vakgebieden is begonnen door mijn eigen husky Nori, welke plots enorm ziek werd. Dit heeft mij gedreven tot waar ik nu ben en Nori is nog nooit zo gezond geweest, hij is echt het perfecte voorbeeld van orthomoleculaire therapie. Maar ook hoe goed regulier en orthomoleculair kunnen samenwerken. 

 

Mijn specialisatie ligt bij de spijsvertering, maar ik vind het begeleiden van sport- en werkhonden ook geweldig door mijn ervaring binnen de sledehondensport en jacht. Daarnaast is mijn hart veroverd door de oerrassen en ken ik deze specifieke rasgroep door en door.

Nutrichment

noun.

- the art of providing canine enrichment with functional foods.​

 

Daarnaast is nutrichment ook mijn blog over alles wat te maken heeft met voeding, verrijking en de daarbij horende tips en tricks.​​ De blog wordt door mij geschreven maar er zullen ook geregeld gastblogs geschreven worden. 

Voedingsverrijking is enorm trending én dat is maar goed ook, maar helaas zie ik ook creaties voorbij komen waar de hond niks aan heeft. Mijn doel is dan ook om nutrichment op de kaart te zetten: voedingsverrijking met functionele toppers. Iets waar de hond iets mee kan en ook goed kan verteren.

07310150-20C2-423D-BCFE-2B9FAB06E27F 2.JPG
Z62_0643.JPG
Vic-7.jpg

OVER NORI EN VIC

Nori is mijn allereerste echte eigen hond en ik sprong meteen lekker het diepe in om voor een Siberische Husky te kiezen. Uiteraard had ik mijn voorwerk wel gedaan en wist ik ongeveer wat me te wachten stond. Nori is mijn grote leermeester geweest op diverse gebieden, zoals bijvoorbeeld gezondheid, maar ook qua training en gedrag. Naar Nori moet je goed kijken wil je hem kunnen begrijpen. 

Vic is mijn eerste jachthondje. Ook daar dacht ik, weet je wat, ik zoek een uitdaging op. Dat was het zeker. Ten eerste liggen de nesten van Epagneul Picards niet op straat en heb je soms wel wat geduld nodig wil je een nest tegenkomen. Gelukkig kwam ik een mooie combinatie tegen uit Duitsland en een aantal maanden later had ik mijn eerste jachthond, Vic. 

bottom of page