top of page
Image by Ayla Verschueren

Voedingstrajecten op maat

Tegenwoordig zien we meer dieren met klachten dan dieren zonder klachten. Allergie(-achtige) klachten, (chronische) diarree en overgewicht zijn maar enkele voorbeelden. De sociale media staan vol met goedbedoelde, maar vaak tegenstrijdige adviezen met als resultaat dat de klachten mogelijk nog erger worden. Ik kan me voorstellen dat je je verslagen voelt en door de bomen het bos niet meer ziet. Máár er is licht aan het einde van de tunnel! Gelukkig zijn veel van dit soort gezondheidsproblemen op te lossen onder begeleiding van een voedingstherapeut. Daarnaast kan ik je ook helpen om je dier preventief te ondersteunen zodat we deze klachten voor zijn!

De laatste jaren wordt het duidelijker en duidelijker dat voeding een veel grotere rol speelt bij het oplossen/voorkomen van gezondheidsproblemen dan dat we denken. Sterker nog, volgens de laatste wetenschap zijn de darmen het tweede brein, niet enkel bij ons, maar ook bij onze dieren! Je kunt je wel voorstellen dat als de darmen niet 100% functioneren wat dat doet met de rest van het lichaam. Middels een traject op maat gaan we écht de oorzaak aanpakken en het daarbij behorende probleem uiteraard ook. Tijdens dit traject sta je er zeker niet alleen voor, ik begeleid je hierin. Ik weet hoe vervelend en hoe demotiverend/frustrerend het is om er alleen voor te staan met een dier met heftige chronische problematiek. 

“Let food be thy medicine, and let medicine be thy food.” - Hippocrates

Ieder dier is een individu. Er bestaat geen perfecte voeding voor alle dieren, de beste voeding voor jouw dier is waar hij/zij het goed op doet! Daarom zijn adviezen op maat van groot belang. Er wordt geluisterd naar jouw behoeftes en via de anamnese komen we bij een oplossing die zowel bij jou als baasje, als bij je dier past. Ik werk onafhankelijk en ben niet verbonden aan speciale merken, aan de hand van de anamnese bedenk ik welke voeding mij het beste lijkt voor jouw dier. 

Heeft jouw dier problemen die maar niet worden opgelost of steeds terugkomen? Of wil jij graag jouw dier preventief ondersteunen dan kan ik je helpen. 

Soorten voedingstrajecten op maat

Hieronder worden de verschillende trajecten op maat kort toegelicht. Door op de titels te klikken kom je op de pagina's van de trajecten met meer informatie. Neem bij vragen/twijfel contact op.

Na het afronden van de bestelling ontvang je van mij een e-mail met daarin een link voor het intakeformulier. Gelieve deze zorgvuldig en naar waarheid in te vullen zodat het advies optimaal afgestemd kan worden op uw dier. Een advies is voor één dier en het is niet de bedoeling om deze voor meerdere dieren te gebruiken.

Ieder dier is een individu en daarop is het advies gebaseerd. Ook het delen van informatie uit het advies als tips naar andere baasjes is niet toegestaan.
 

Voedingsadvies voor honden of katten met medische problematiek(en) op basis van de orthomoleculaire voedingstherapie.

Beschikbaar in een 3, 6 of 9 maanden traject. Na afloop van het traject is er de optie om er maand(en) bij te boeken.

Preventief voedingsadvies voor de gezonde hond.

Puppy - volgt later

Voedingsadvies om je pup optimaal te ondersteunen middels de juiste voeding.

Voedingsadvies voor de drachtige teef. Let op dit advies gelieve op zijn minst 6 maanden voor de loopsheid aan te vragen. 

Senior - volgt later

Voedingsadvies voor de (gezonde) ouder wordende hond. Bij een oudere hond met medische problematiek dien je een orthomoleculair voedingsadvies te boeken.

Voedingsadvies voor de ware atleet. Voor als je betere resultaten wilt boeken met je hond en handige tips wilt ontvangen.

Enrichment - volgt later

Kort advies met met tips & recepten voor wanneer je aan de slag wilt met voedingsverrijking voor je hond.

Suppletie - volgt later

Kort advies over suppletie bij jouw dier.

Kat - volgt later

Voedingsadvies voor jouw gezonde huistijger. Voor katten met medische problemen dien je een orthomoleculair voedingsadvies te boeken.

bottom of page