top of page

Drachtbegeleiding

Pups zijn tijdens de dracht afhankelijk van de voedingsstoffen die zij van hun moeder doorkrijgen. Het is dus van belang dat het moederdier gezond is. Het spreekt voor zich wanneer moederdier tekorten heeft dat zij deze niet (voldoende) door kan geven aan de pups. 

De kern van de gezondheid van de pups ligt dus bij hun moeder. Door het ontbreken van bepaalde vitamines en mineralen kan de Th1-Th2 balans verstoord worden waardoor de pups op latere leeftijd allergie-achtige of juist auto-immuunziektes kunnen gaan ontwikkelen. 

Het is van belang om minimaal zes maanden voor de loopsheid al met dit traject te starten. Zo kan er eerst gewerkt worden aan het optimaliseren van de gezondheid van het moederdier. 

Noah-Uki1.jpg

Zeker weten dat de teef in optimale conditie is om een gezond nest ter wereld te brengen.

De pups een goede start in het leven geven en daarmee een aanzienlijk verminderde kans op problemen op latere leeftijd zoals allergieën en andere problematieken. 

Ondersteuning kunnen bieden tijdens elke fase van de dracht, vanaf de loopsheid tot aan de lactatie. 

Waarom drachtbegeleiding?
Image by Nathaniel Bowman

Hoe gaat het in zijn werk?

Intake

Per e-mail ontvang je van mij de vragenlijst. Zodra ik deze heb ontvangen neem ik contact op en plannen we samen het intakegesprek via Zoom (of ander communicatiemiddel naar wens).

Advies op maat

Na de intake ga ik aan de slag met het eerste advies. Je ontvangt niet alleen informatie over de voeding, maar krijgt ook nog vele andere tips! We kunnen wanneer nodig dit nog telefonisch bespreken, maar je mag ook eventuele vragen op de mail zetten. 

Samenwerken

Vervolgens gaan we samen aan de slag, jij als baasje volgt dit advies trouw op en houdt wekelijks contact. De communicatie dient transparant te zijn, zo kunnen we samen het optimale resultaat behalen. Het kan namelijk heel goed zijn dat er tijdens het traject toch dingen anders moeten en zo kunnen we hier zo nodig snel op inspelen. 

Wat kan ik verwachten?

De drachtbegeleiding is onder drie periodes te verdelen, namelijk:

1)    Vanaf moment van aanvraag tot en met de drachtbevestiging.
2)    Na drachtbevestiging tot aan de bevalling.
3)    Vanaf de bevalling tot het moment dat de pups uitvliegen.

Onderstaande trajecten zijn los af te nemen. De totaalprijs van alle trajecten is €375. Het voordeel van het aanschaffen van de losse trajecten is, wanneer blijkt dat de teef toch niet drachtig is, je dan kunt stoppen. Het is ook mogelijk om het combi-pakket aan te schaffen. Dit is het totale traject wat met korting wordt aangeboden, de prijs komt dan op €345. Er is geen restitutie mogelijk wanneer de dekking/bevalling niet verloopt zoals verwacht.

Neem voor meer informatie en over de aanvraag van losse trajecten contact op.

1

Vanaf aanvraag tot bevestiging van dracht

Hiermee wordt de gezondheid van de teef eerst geoptimaliseerd en vervolgens wordt het advies meerdere malen aangepast in aanloop naar de loopsheid, tijdens de loopsheid en tijdens de dracht. We zitten in deze periode niet stil!

2

Vanaf drachtbevestiging tot aan bevalling

Tijdens de dracht veranderen de behoeftes van de teef, gedurende ongeveer twee maanden wordt hier specifiek op ingegaan door de voeding te veranderen. We gaan ervoor zorgen dat de teef een gezond nestje op de wereld gaat zetten. 

3

Vanaf bevalling tot aan uitvliegen van pups

Het advies wordt hier weer aangepast tijdens de lactatieperiode en de voeding voor de pups. Daarnaast verzorg ik een presentje voor de toekomstige eigenaren met waardevolle handvatten waarmee zij aan de slag kunnen gaan.

DISCLAIMER: een dekking die niet gelukt is of een mislukte dracht, zijn afhankelijk van nog een tal andere factoren. Hoewel ik natuurlijk mijn best doe en er veel tijd en moeite in stop, sta ik niet garant voor eventuele dekkingen/bevallingen die toch mislukken. Er is dan ook geen restitutie mogelijk.  

bottom of page